torstai 7. maaliskuuta 2013

Hopeoiduista ketjuista

Olenkohan mä vain ostanut todella huonolaatuista ketjua, vai onko kyseessä ihan tavallinen juttu.. Siis hopeoidun ketjun tummuminen. Olen ymmärtänyt, että hapellakin on merkitystä hopean tummumisessa.

 Vaikuttaako korujen säilyttäminen tietynlaisessa pussissa/laatikossa/rasiassa tummumiseen? 
Vai onko kyseessä huonolaatuinen ketju? 

Muutama ketju ei ole tummunut, ovat eri laatua, mutta mielestäni silti hopeoituja. 

Kokemuksia, vastauksia ja keskustelua kaipaisin :) 

9 kommenttia:

 1. Kyllähän ne vähän tummuu, mutta kyse on varmaan vain huonosta laadusta. Itse olen nyt ostanut aina samaa ketjua samasta paikasta kun olen sen hyväksi todennut. Tai sitten ostan valmiiksi antiikkihopean värisiä niin ei se kiilto (mitä ei juurikaan ole :)häviä. Anoppi oli suihkinut hajuvettä mun tekemä koru kaulassaan ja kaikki hopeoidut osat on tummuneet niskassa olevia lukuunottamatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin suunnittelin vaihtavani antiikkihopean värisiin nyt seuraavaksi. Kun en viitsisi kuitenkaan maltaita maksaa niistä laadukkaammista hopeoiduista :)

   Poista
 2. Tummuneet eivät ole rodinoituja, toisin sanoen, ne on hapettunut. Menee korunpuhdistus aineilla takaisin kiiltäviksi mutta tummuu aina aikaa myöten... Tosin rodinointi herkistää nikkeliallergialle (koska aineet...?). Itse käytän mieluummin ei-rodinoituja, koska vähän tuppaa herkkä olemaan (tämän takia kasvatin juuri kahdet korviksenreijätkin pois), mutta ei pitäisi huonompaa laatua merkata.

  Itse umpi hipsterinä rakastan hieman patinoitunutta pronssia eniten, mutta ihan kuinka ihmiset itse pitää (:

  VastaaPoista
 3. Eikös hopeakin tummu ajan saatossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummuuhan se. Mutta sen takia mietinkin, että onko sillä säilytyspaikalla jotain merkitystä? :)

   Poista
 4. sinooperista sai joskus ostettuu sellasia jtn tyynyjä mitkä kun laittaa samaan säilytyspaikkaan korujen kanssa ni estäis sen tummumisen

  VastaaPoista
 5. Mullon ihan sama ongelma, ja kysynki että mistäs saisi niitä laadukkaita hopeoituja mitkä ei tummuis niin herkästi? Säilytys paikalla on väliä, on neuvottu että pitäis säilyttää mielellään jossain minigrip pussissa, suojassa kosteudelta, hapelta, lämmöltä, kemikaaleilta ym... Ja aina käytön jälkeen puhistaa kevyesti pyyhkimällä, muuten korun pintaan (iholta jäänyt lika) jatkaa siellä suljetussa pussissakin hapettumista... Aika monestakin korutarvikkeita myyvistä paikoista saa sellasia kuin happovapaa papereita, jotka laitetaan korun kans samaan pussiin ja ne kans auttaa... (mm. Thuja design, Hopeasavi.fi) Toivottavasti tää vähän autto? Mut mistä tosiaan sais laadukkaampia hopeoituja ketjuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No autto, kiitos :) Mulla nuo pari korua on roikkuneet "naulakossa" työhuoneessa ja ne tummuvat siinä oikeinkin mukavasti ja nopeasti.. Vähän niinku empiirinen testi, että mitä tapahtuu. Laadukkaammista ketjuista en kyllä osaa sanoa, mistä löytyis.

   Poista